Freelance BI & Analytics Specialist nodig?

Beter beslissen en nieuwe kansen door inzichten uit data

Data is het nieuwe goud. Maar hoe vertaal je die enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens naar inzichten waar je écht iets mee kunt? Daarvoor heb je een BI & Analytics specialist nodig!

Simpel gezegd zoeken we samen uit welke KPI's het belangrijkst zijn. Vervolgens verzamelen we de data, schonen we het op en koppelen het in een database. Tot slot analyseren en visualiseren we deze data om tot nieuwe inzichten te komen. Natuurlijk presenteren we de bevindingen en zorgen we ervoor dat je medewerkers databedreven worden.

Haal het maximale uit je bedrijfsdata

Als ondernemer wil je altijd weten hoe je bedrijf ervoor staat. Je wilt niet wachten op rapporten. Dit kost een hoop tijd en geld en is bovendien foutgevoelig. Daarnaast is het samenvoegen van alle data vaak niet eenvoudig (of niet zomaar mogelijk) en geven de rapportages je dus weinig nieuwe inzichten.

Wij zorgen ervoor dat je altijd over betrouwbare data en de juiste informatie beschikt. We brengen je op de hoogte van nieuwe kansen en waarschuwen je op tijd voor potentiële bedreigingen.

Onze oplossingen

BI consultancy

Advies bij Business Intelligence vraagstukken. Bijvoorbeeld: Wat kan (niet) met onze data? Welke BI Tools moeten we inzetten? En welke KPI’s zijn relevant?

Maatwerk dashboard

Altijd op de hoogte van de actuele situatie en trends. Met ons dashboard stuur je op basis van de juiste cijfers. Intuïtief en aantrekkelijk vormgegeven in je eigen huisstijl.

Management rapportage

Een helder rapport met antwoord op de vragen die er toe doen. Met name voor het management team, maar ook ideaal voor investeerders en andere belanghebbenden .

Data analyse

Krijg antwoord op vragen waar voorheen geen antwoord op was. We duiken diep in de data en ontdekken interessante patronen en trends. Laat je prettig verrassen!

Data coaching

Tijdens onze werkzaamheden delen we onze kennis. Zo maken we iedereen in jouw bedrijf stapsgewijs databedreven.

Karim Tazmi

Maak kennis met een van onze specialisten

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Maak vrijblijvend kennis.

Wij werken o.a. met:

Decidas-tableau
Decidas-Exact
Decidas-power_bi
Decidas-Salesforce
Decidas-GMP
Decidas-Sap
Decidas-alteryx
Decidas-Shopify
Decidas-postgresql
Decidas-Afas

De voordelen van een Freelance BI & Analytics Specialist

Flexibiliteit

Geniet van flexibiliteit én betrokkenheid. We kunnen op locatie werken en verdiepen ons in jouw bedrijf. Je loopt geen werkgeversrisico en hoeft geen nieuwe medewerker aan te sturen.

Specialistische kennis

Profiteer van onze kennis en ervaring, opgedaan tijdens andere projecten in diverse sectoren.

Beschikbaarheid & Continuïteit

Geen problemen door vakanties, ziekte of onverwachts vertrek van de je BI medewerker/data analist.

Kostenefficiënt

Betaal enkel voor de werkzaamheden die nodig zijn. Geen indirecte loonkosten, werkplek, etc.

Learn-Act-Grow Model

Decidas werkt Kaizen (continu verbeteren, iteratief) via ons eigen model.

Learn

Succes begint bij een goed plan. In de Learn-fase stellen we KPI’s die perfect aansluiten bij de bedrijfsdoelen. We kijken welke data waar staat en wat er nu mee wordt gedaan.

Act

Vervolgens is het tijd voor actie! Aan een slim plan heb je niks, wanneer je daarna stil blijft staan. In deze fase bundelen we data (en schonen het op), bouwen we een database en ontwerpen we een maatwerk dashboard.

Grow

In de laatste fase is het tijd voor reflectie. Vanuit de inzichten via de eerste versie van het dashboard ontstaan vaak nieuwe wensen en vervolgstappen. Simpele wijzigingen pakken we direct op, voor complexe zaken maken we een nieuw plan.

LAG-Model-4

Dashboard op maat

Via onze maatwerk dashboards op heb je 24/7 zicht op en toegang tot de KPI's van je bedrijf. Gebruiksvriendelijk en professioneel ontworpen in jullie eigen huisstijl. Meestal bouwen we dashboards in Tableau, Power BI of Google Data Studio, maar andere tools zijn ook mogelijk!

Decidas-Dashboard-voorbeeld-min

De voordelen van een maatwerk Dashboard

Nieuwe inzichten

De data van je bedrijf staat in diverse programma's. Via een dashboard kunnen we gebundelde data eenvoudig visualiseren.

Compleet, actueel en toegankelijk

Traditionele rapportages zijn vaak incompleet, niet actueel en niet voor de juiste personen op het juiste moment beschikbaar. Bij ons is dat verleden tijd!

Bespaar tijd

Nooit meer data handmatig downloaden en samenvoegen. Wij verversen de gegevens realtime of periodiek via geautomatiseerde processen.

Voorkom fouten

Handmatig rapportages opstellen is zeer foutgevoelig. Onze dashboards verwerken data eenduidig en gecontroleerd.

Deze bedrijven gingen je voor

Maatwerk Dashboard voor data uit Exact Globe Next en Carwise

Om actueler inzicht te krijgen in de financiële positie en trends, hebben we data uit Exact Globe Next en Carwise gebundeld en gevisualiseerd in een dashboard.

Geautomatiseerde Stock Cards voor Platenzaken

Platenzaken besparen tientallen of zelfs honderden uren tijd via onze geautomatiseerde stock cards o.b.v. de Discogs API, Python, Excel en Adobe InDesign.

Tarieven

Voor losse projecten reken we €85,- per uur. Wil je regelmatig van onze diensten gebruikmaken? Bij een samenwerking vanaf 1 dag per week (langer dan 6 maanden) geniet je van een lagere uurtarieven en voorrang op onze eenmalige projecten (gegarandeerde beschikbaarheid).

Business Intelligence Insights

Laat je inspireren door onze Insights over business intelligence.