Datagedreven Organisatie: Slim, wendbaar en succesvol

Beter en sneller beslissen in een complexe wereld

Data is hot. Bedrijven zoals Netflix, Amazon en Uber zijn succesvol doordat ze het maximale uit data halen. Momenteel is datagedreven werken een manier om voor te lopen op concurrenten. Binnenkort zal het noodzakelijk zijn om te overleven.

Neem afscheid van de wirwar aan spreadsheets en zeg hallo tegen een integrale data-aanpak, met als resultaat een gezond en groeiend bedrijf met tevreden klanten én werknemers.

De lerende organisatie

Data en leren zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Data is de bron van nieuwe inzichten. Slimme inzichten waarmee je jouw bedrijf en de markt steeds beter leert begrijpen.

Via duidelijke dashboards en relevante KPI's zijn jij en je werknemers continu op de hoogte van de meest actuele cijfers en trends. Doordat jullie weten wat er speelt, worden er steeds betere beslissingen genomen.

Onze oplossingen

BI consultancy

Advies bij Business Intelligence vraagstukken. Bijvoorbeeld: Wat kan (niet) met onze data? Welke BI Tools moeten we inzetten? En welke KPI’s zijn relevant?

Maatwerk dashboard

Altijd op de hoogte van de actuele situatie en trends. Met ons dashboard stuur je op basis van de juiste cijfers. Intuïtief en aantrekkelijk vormgegeven in je eigen huisstijl.

Management rapportage

Een helder rapport met antwoord op de vragen die er toe doen. Met name voor het management team, maar ook ideaal voor investeerders en andere belanghebbenden .

Data analyse

Krijg antwoord op vragen waar voorheen geen antwoord op was. We duiken diep in de data en ontdekken interessante patronen en trends. Laat je prettig verrassen!

Data coaching

Tijdens onze werkzaamheden delen we onze kennis. Zo maken we iedereen in jouw bedrijf stapsgewijs databedreven.

Karim Tazmi

Maak kennis met een van onze specialisten

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Maak vrijblijvend kennis.

Wij werken o.a. met:

Decidas-tableau
Decidas-Exact
Decidas-power_bi
Decidas-Salesforce
Decidas-GMP
Decidas-Sap
Decidas-alteryx
Decidas-Shopify
Decidas-postgresql
Decidas-Afas

De juiste informatie voor de juiste mensen

Bedrijven verzamelen steeds meer informatie. Information overload is een groeiend probleem; werknemers zien door alle tools en spreadsheets het bos niet meer.

Wij lossen dit probleem op door:

  • Samen uit te zoeken welke KPI's het belangrijkst zijn;
  • Data orderlijk te verzamelen, op te schonen en te koppelen (database bouwen);
  • Data te analyseren (berekeningen en vergelijkingen maken);
  • Data te visualiseren (maatwerk dashboards en rapportages waar je wat aan hebt).

Vanzelfsprekend presenteren we de nieuwe inzichten op een heldere manier en zorgen we ervoor dat je werknemers databedreven worden.

Integrale aanpak

Bij veel bedrijven functioneren afdelingen volledig of grotendeels los van elkaar. Elke afdeling heeft z'n eigen manager, team en budget. Als directeur is het daardoor lastig om de verbanden te zien. Ook gaat er tussen afdelingen veel nuttige informatie en kennis verloren. Wij bouwen de bruggen en zorgen ervoor dat iedereen altijd beschikt over de juiste gegevens.

Learn-Act-Grow Model

Decidas werkt Kaizen (continu verbeteren, iteratief) via ons eigen model.

Learn

Succes begint bij een goed plan. In de Learn-fase stellen we KPI’s die perfect aansluiten bij de bedrijfsdoelen. We kijken welke data waar staat en wat er nu mee wordt gedaan.

Act

Vervolgens is het tijd voor actie! Aan een slim plan heb je niks, wanneer je daarna stil blijft staan. In deze fase bundelen we data (en schonen deze op), bouwen we een database en ontwerpen we een maatwerk dashboard.

Grow

In de laatste fase is het tijd voor reflectie. Vanuit de inzichten via de eerste versie van het dashboard ontstaan vaak nieuwe wensen en vervolgstappen. Simpele wijzigingen pakken we direct op, voor complexe zaken maken we een nieuw plan.

LAG-Model-4

De voordelen van samenwerken met Decidas

Flexibiliteit

Geniet van flexibiliteit én betrokkenheid. We kunnen op locatie werken en verdiepen ons in jouw bedrijf. Je loopt geen werkgeversrisico en hoeft geen nieuwe medewerker aan te sturen.

Specialistische kennis

Profiteer van onze kennis en ervaring, opgedaan tijdens andere projecten in diverse sectoren.

Beschikbaarheid & Continuïteit

Geen problemen door vakanties, ziekte of onverwachts vertrek van medewerkers.

Kostenefficiënt

Betaal enkel voor de werkzaamheden die nodig zijn. Geen indirecte loonkosten, werkplek, etc.

Deze bedrijven gingen je voor

Maatwerk Dashboard voor data uit Exact Globe Next en Carwise

Om actueler inzicht te krijgen in de financiële positie en trends, hebben we data uit Exact Globe Next en Carwise gebundeld en gevisualiseerd in een dashboard.

Geautomatiseerde Stock Cards voor Platenzaken

Platenzaken besparen tientallen of zelfs honderden uren tijd via onze geautomatiseerde stock cards o.b.v. de Discogs API, Python, Excel en Adobe InDesign.

Tarieven

We maken jouw bedrijf al vanaf 1 dag per week stapsgewijs datagedreven. Bij een samenwerking vanaf 6 maanden profiteer je van lagere tarieven en voorrang op onze eenmalige projecten (gegarandeerde beschikbaarheid).

Voor eenmalige projecten rekenen we €100,- per uur

8 uur per week

€95/uur

16 uur per week

€92,50/uur

24 uur per week

€90/uur

Datagedreven Organisatie Insights

Laat je inspireren door onze Insights over de 'datagedreven organisatie'.

Decidas en Knowify gaan samen verder als Summix.

Decidas en Knowify hebben besloten om de handen ineen te slaan. Knowify is een vooraanstaand Rotterdams bedrijf dat, net als wij, gespecialiseerd is in data en business intelligence. We gaan samen verder onder een nieuwe naam: Summix.